30 Ekim 2014 Perşembe

YouTube Aboneliği Ücretli Olacak

Google yönetiminden aktarılan bir bilgiye göre firmanın sahip olduğu YouTube, paralı abonelik sistemine geçmeyi planlıyor. YouTube'dan daha fazla gelir elde etme amacı taşıyan bu hamlenin büyük bir değişime neden olacağı aktarılıyor.



Firmadan yapılan bir başka açıklamada ise şöyle dendi: "Şu anki reklam odaklı YouTube’a ek olarak hayata geçmesi planlanan reklamlardan arındırılmış paralı YouTube versiyonu kullanıcılara daha fazla seçenek de sunacak. Bireysel kanallara abonelik imkanı getirdik. Bizim için mantıklı olabilecek diğer yollar üzerinde de düşünüyoruz. Zaman içerisinde medyadaki duruma bakarsanız çoğunun reklam sunan ve bundan ayrı abonelik hizmetlerinin olduğunu görürsünüz.”

8 Ekim 2014 Çarşamba

Dallas'ta Bir Ebola Hastası Yaşamını Yitirdi

Thomas Eric Duncan 42 yaşında yaşama veda etti.
Amerika'daki ilk Ebola hastası olarak bilinen Thomas Eric Duncan, Texas Health Presbyterian Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Duncan 42 yaşındaydı.
Hastahaneden yapılan bir açıklamada Duncan'ın hayatta kalmak için çok mücadele verdiği belirtildi. Tüm hastahane çalışanlarının Duncan'ın ölümünden çok etkilendiği ve ailesine taziye dileklerinde bulunduğu ise gelen haberler arasında. Bir hükümet yetkilisi ise doktorların onu hayatta tutmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını açıkladı.







4 Ekim 2014 Cumartesi

Apple'ın Başı Dertte!

Bilgisayar korsanlarının sosyal bir haber paylaşım sitesi olan Reddit'i kullanarak 17 bin Apple bilgisayarı ele geçirdiği açıklandı. 

Mac işletim sistemindeki bir açığı kullanan bilgisayar korsanları dünyadaki binlerce Mac bilgisayara erişim sağladı. “Mac.BackDoor.iWorm” isimli trojan sayesinde korsanlar bilgisayarlara erişerek kullanıcıların Reddit hesaplarındaki arama ve yorum yapma fonksiyonlarını değiştiriyorlar.

Rus güvenlik firması Dr Web'in açıklamasına göre bu virüsün bulaştığı Mac bilgisayar komut sunucusuna direkt bağlantı gerçekleştiriyor.



Ontake Yanardağı Patladı!

Japonya meteoroloji istasyonundan aktarılan bilgiye göre, Japonya'daki Ontake Yanardağı bu sabah saatlerinde faaliyete geçti. Gökyüzüne duman ve küller saçılırken bölgede yürüyüş yapan yaklaşık 150 kişi bu durumdan etkilendi.

Volkanın güneyinde bulunan Otaki köyündeki güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre 3 yaralı var. Yerde 40-50 cm arasında kül birikintilerinin oluştuğu da gelen haberler arasında. Olayın ardından yetkililer Ontake'nin Volkanik Alarm Seviyesini 1'den 3'e çıkardılar.