6 Ağustos 2014 Çarşamba

İlk Kez Bir Tümör Ameliyatsız ya da Radyasyonsuz Alındı


Toronto'daki Çocuk Hastanesi (SickKids Hospital) doktorları ilk kez bir tümörü radyasyon ya da ameliyat yöntemi kullanmadan almayı başardılar. MRI makinesinin yüksek güçlü ultrason dalgaları sayesinde tümörün büyümesini engellendi.

Toronto'daki Çocuk Hastanesi (SickKids Hospital) doktorları 16 yaşındaki Jack Campanelli'nin kalçasındaki tümörü MRI makinesi yardımıyla yok etmeyi başardı. Yaklaşık iki hafta önce gerçekleştirilen operasyon bir ilk olmasıyla öne çıktı. Campanelli, ameliyat olma fikri hoşuna gitmediği için, doktorların ona sunduğu bu invaziv olmayan prosedürü denemeyi çabucak kabul etti.

Tümörü Yok Etmek Yarım Gün Sürdü 
16 yaşındaki Jack Campanelli
Bu prosedürün araştırmalarını yöneten hastanenin Nöroşirurji Bölümü Başkanı James Drake şu açıklamayı yaptı: "Bu prosedür tamamen radyasyonsuz. Dolayısıyla bu işlemi istediğimiz kadar tekrar edebiliriz. Doğru kontrol edildiği sürece çevre dokulara tamamen zararsız." Campanelli şu anda tümöründen tamamen kurtulmuş durumda.

Bu arada hastaneden bu tip denemelerin dokuz hastada daha devam edeceği ve yaklaşık bir sene içinde de diğer çeşit tümörleri de hedefleyeceği açıklaması yapıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder