28 Ocak 2015 Çarşamba

Yinson Holdingleri, Gana FPSO Anlaşmasını Kaptı

Malezyalı Yinson Holdingleri kendi alt kuruluşu olan Yinson Üretim firması aracılığıyla 1998 model bir VLCC gemisini satın aldı.

Firma bu gemiyi yüzen bir üretim, depolama ve yükleme gemisine çevirip Gana açıklarında kullanmayı hedefliyor. Geminin ismi Yinson Genesis olarak değiştirildi ve 5 Aralık 2014'te Singapur Gemi Sicil Memurluğuna bu isimle kaydettirildi. Geminin 2017 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

27 Ocak 2015 Salı

Abu Dabi Limanlarında 'Master Terminal' Yatırımı

Abu Dabi'deki limanlarda 'Master Terminal' isimli yazılım kullanılmaya başlandı. Bu yazılım sayesinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin limanlarındaki genel kargo operasyonlarında verimlilik ve verilen hizmet açısından avantaj sağlanacak.

Jade Software tarafından üretilen yazılım limanlarda kullanılan yazılımın yerine geçecek ve genel kargo operasyonlarının, dökme yük, parça yük, proje ve RORO kargo da dahil olmak üzere her evresine destek sağlayacak.

Kargo akışlarıyla iligli gerçek zamanlı veri sağlayan yazılım liman tesislerinin kullanımını da verimli hale getirecek. Ayrıca; operasyon, planlama ve raporlama prosedürlerinde de görünürlüğü artırarak üretimi de geliştirecek.