5 Şubat 2015 Perşembe

Ukrayna Ordusundan 20 Yaş Üzeri Kadınlara Çağrı!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 20 ila 50 yaş arasındaki tüm kadın vatandaşları Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı savaşmak üzere çağırabileceği belirtildi.
 
Ukrayna Maliye Bakanı Natalya Yaresko'nun savaşın Ukrayna'ya 10 milyon dolara mal olacağını tahmin ettiği söyleniyor. Avrupalı maliye bakanları Ukrayna'ya 1.5 milyar Euro borç vermeyi kabul etti. Bunun neticesi olarak da ülke ekonomisinin %20 daralacağı öngörülüyor.

4 Şubat 2015 Çarşamba

Yaramaz Çocuklara 'Benjamin Button' Tıraşı!

Berber yaramaz çocukları Benjamin Button gibi tıraş ederek onları cezalandırıyor, hem de ücretsiz!

Çocuklarının haylazlıklarından bıkan ebeveynler onların saçlarını A-1 Kutz isimli berber dükkanında ücretsiz olarak Benjamin Button gibi kestirebiliyorlar. Ebeveynler bunun şiddet içeren cezalardan daha yapıcı olduğunu düşünüyor.

Ebeveynlerin Washington'daki berber dükkanına giderek çocukları için özel 'Benjamin Button' traşı istemeleri yeterli... Bu noktadan sonra berber Russel Frederick devreye giriyor ve  aynı saçları dökülmüş yaşlı bir adamın saçlarına benzer şekilde kesiyor. Tıraşı olan çocuklar ise çok büyük bir şok yaşıyorlar.

Pek çok kişi bunun büyük insanlar gibi davranamaya özenen çocuklar için uygun bir ceza olduğunu düşünüyor. Berber Frederick bunun fiziksel cezalardan daha çok işe yaradığı görüşünde...

3 Şubat 2015 Salı

43. İstanbul Müzik Festivali Programı Açıklandı

43. İstanbul Müzik Festivali, bu yıl da müzikseverlere dopdolu bir program sunuyor. Festivalin bu yılki programı, 3 Şubat Salı sabahı düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı.
 
Festival sponsorluğunu 2006 yılından bu yana Borusan Holding’in üstlendiği İstanbul Müzik Festivali, bu yıl “Kültürel Manzaralar” temasıyla 31 Mayıs-29 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 43. İstanbul Müzik Festivali’nin programı, İKSV’nin resmi konaklama sponsoru Martı Istanbul Hotel’de düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Basın toplantısına, konuşmacı olarak, İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak ve Borusan Kocabıyık Vakfı Genel Sekreteri Canan Ercan Çelik katıldı.

İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak konuşmasında bu yılki festivalin teması ve programına dair bilgi verdi. Ayrıca, geçtiğimiz yıl “Pazar Klasikleri” adı altında büyük ilgi gören ücretsiz açık hava konser serilerinin, bu yıl daha da zenginleştirilerek “Hafta Sonu Klasikleri” olarak müzikseverlere ulaştırılacağını açıkladı.

Programa buradan ulaşabilirsiniz.









Maiduguri Saldırısında Yüzlerce Boko Haram Militanı Öldürüldü

Yüzlerce Boko Haram militanı, yerel halk ve Nijerya askerleri tarafından, bir hafta içinde yaptıkları ikinci başarısız saldırının ardından Maiduguri kentinde öldürüldü.
 
Nijerya Savunma Bakanlığı sözcüsü Chris Olukolade, militanların çok büyük kayıplar verdiğini açıkladı. Geçtiğimiz hafta da 2 milyon kişinin yaşadığı Maiduguri'yi ele geçirmek üzere gerçekleştirdikleri başarılı olmayan saldırıda yine benzer bir direnişle karşılaşmışlardı.

Saldırının ardından konuşan Nijerya ordu sözcüsü Albay Tukur Ismail Gusau da şunları kaydetti: "Maiduguri'da güvenlik şu anda kontrol altında. Askerlerimiz Boko Haram militanlarını ormana doğru kovalıyor."

Grand Celebration’ın İlk Yolculuğu Ertelendi

Carnival'in cruise gemisi Grand Celebration'ın Palm Beach limanından yapılması beklenen ilk yolculuğu ertelendi.
 
Amerika Sahil Güvenlik birimleri hatalı kamu adres sistemi nedeniyle geminin ilk seyahatini onaylayamadı.
 
Gezinin iptal edilmesi 1900 yolcunun Palm Beach limanında saatlerce beklemesine neden oldu. Ancak tüm yolculara ücretlerinin geri ödeneceği ya da ücretsiz gezi temin edileceği bildirildi.
Grand Celebration yolda Bahama Celebration'ın yerini aldı çünkü kasım ayında Bahamalarda bozularak karaya oturmuştu. Geminin salı günü limandan ayrılması bekleniyor.
 

Rotterdam–Felixstowe Feribot Hizmetinden Yeni Rekor

DFDS Rotterdam-Felixstowe roro hizmeti haftada kat ettiği rota alanında yeni bir rekora imza attı.
Firmanın açıkladığı en son verilere göre roro hizmeti dördüncü haftasında 65,179 metre mesafe kat etti.

Bu da geçtiğimiz aralık ayındaki 62,879 metrelik rekorun kırıldığı anlamına geliyor.

Firmanın Rota Müdürü Allan Hull şu açıklamayı yaptı: "Hizmette 30 yolculukta %94,6'lık bir fayda sağlandı. Her iki Rotterdam rotasında da talep artarken, başka bir rekor kırmamız an meselesi."
Rotterdam – Felixstowe nakliye rotasında Flandria Seaways, Selandia Seaways ve Sueacia Seaways firmaları hizmet veriyor. Hepsi haftada toplam 30 yolculuk gerçekleştiriyor.