24 Kasım 2014 Pazartesi

Hitler'in Suluboyası 161,000 Dolara Satıldı

Hitler'in yaptığı bu sulu boya eser
18 Kasım 2014'te açık artırmaya çıkarıldı.
2. Dünya Savaşı'nın başlamasına neden olan Adolf Hitler'in, bir diktatör olmadan önce gelecek vaat eden bir ressam olduğunu ve hayalleri alt üst olunca resmi bıraktığını biliyor muydunuz?

Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan açık artırmada A. Hitler imzalı bir sulu boya eser 161, 000 Dolara alıcı buldu. Standesamt und Altes Rathaus Muenchen isimli eserde nüfus müdürlüğü ve Münih'teki eski belediye binası resmediliyor.



6 Kasım 2014 Perşembe

Ebola Hastasını İyileştirmeyi Başardılar

Ebola hastalığına yakalanan İspanyol hemşire Teresa Romero'yu iyileştiren doktorlar, onu neyin iyileştirdiği hakkında hala bir fikirleri olmadıklarını söyledi.

Dün öğle saatlerinde Madrid'deki Carlos III hastanesinde taburcu edilen Romero, çok sevinçliydi. Romero'nun doktorlarından Marta Arsuaga şunları söyledi: "Teresa'yı tam olarak neyin iyileştirdiğini söyleyemeyiz. Ancak tedavide Romero'nun bağışıklık sistemi çok önemli bir rol oynadı."

Buşaıcı hastalıklar bölüm başkanı Doktor Jose Ramon Arribas ise Arsuaga'nın açıklamasına katıldığını belirterek şunları kaydetti: "Romero'yu çok çeşitli deneysel yöntemlerle tedavi etmeye çalıştık, bunlar arasında Favipiravir isimli ilaç ve Ebola'dan kurtulan hastalardan aldığımız kanlar da vardı."

Ancak yetkililer hiçbirinin kontrol grupları tarafından denenmediğini doğruluyarak hangisinin etkili olduğu konusunda garanti veremeyeceklerini açıkladılar. Arribas ayrıca, Romero'nun normal yaşantısını sürdürebileceğine dikkat çekti.

DSÖ'nün verilerine göre Ebola'nın 3400'ün üzerinde insanı öldürdüğü söyleniyor. Bunların çoğunun da Batı Afrika ülkelerind emeydana geldiği belirtiliyor. Teresa, Avrupa topraklarında bu hastalığa yakalanan ilk kişi.