6 Kasım 2014 Perşembe

Ebola Hastasını İyileştirmeyi Başardılar

Ebola hastalığına yakalanan İspanyol hemşire Teresa Romero'yu iyileştiren doktorlar, onu neyin iyileştirdiği hakkında hala bir fikirleri olmadıklarını söyledi.

Dün öğle saatlerinde Madrid'deki Carlos III hastanesinde taburcu edilen Romero, çok sevinçliydi. Romero'nun doktorlarından Marta Arsuaga şunları söyledi: "Teresa'yı tam olarak neyin iyileştirdiğini söyleyemeyiz. Ancak tedavide Romero'nun bağışıklık sistemi çok önemli bir rol oynadı."

Buşaıcı hastalıklar bölüm başkanı Doktor Jose Ramon Arribas ise Arsuaga'nın açıklamasına katıldığını belirterek şunları kaydetti: "Romero'yu çok çeşitli deneysel yöntemlerle tedavi etmeye çalıştık, bunlar arasında Favipiravir isimli ilaç ve Ebola'dan kurtulan hastalardan aldığımız kanlar da vardı."

Ancak yetkililer hiçbirinin kontrol grupları tarafından denenmediğini doğruluyarak hangisinin etkili olduğu konusunda garanti veremeyeceklerini açıkladılar. Arribas ayrıca, Romero'nun normal yaşantısını sürdürebileceğine dikkat çekti.

DSÖ'nün verilerine göre Ebola'nın 3400'ün üzerinde insanı öldürdüğü söyleniyor. Bunların çoğunun da Batı Afrika ülkelerind emeydana geldiği belirtiliyor. Teresa, Avrupa topraklarında bu hastalığa yakalanan ilk kişi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder