6 Ağustos 2014 Çarşamba

"EECP Tedavisi Sağlık Harcamalarında Tasarruf Sağlıyor"

Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı
Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, EECP tedavisinin, koroner kalp hastalarında maliyetli tedavilere gereksinimi azaltarak, sağlık harcamalarında ciddi tasarruf sağladığını söyledi.

Kansız, ameliyatsız bir tedavi olan EECP tedavisinin, kalpte doğal bypasslar oluşturan ve damarları damar sertliğine karşı koruyan bir tedavi olduğunu belirten Prof. Avcı “Koroner kalp hastalığı kronik ve ilerleyici bir hastalıktır. Kalp damarlarında ciddi darlıklar oluştuğunda uygulanan balon-stent tedavisi ve bypass ameliyatı bir süre için iyilik sağlamakta, yeniden darlıkların oluşması ile hastalık yeniden ortaya çıkmaktadır. EECP tedavisi ise balon-stent ve bypass uygulamalarından sonra yeniden darlıkların oluşmasını geciktirmekte, hastaların iyilik sürelerinin daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. Böylelikle, hastane başvurusu, hastane yatışı, efor testi, miyokard sintigrafisi, koroner anjiyografı, balon-stent uygulaması gibi maliyetli tanı ve tedavi yöntemlerinin sık tekrarına gereksinimi azalttığı için, hastanın ve kurumların sağlık harcamalarında tasarruf sağlayacak bir tedavidir” dedi.

Maliyeti En Düşük Tedavi
Prof. Avcı ayrıca koroner kalp hastalığının ileri dönemlerinde, kalp damarlarında tam tıkanmalar oluştuğunu, kalp krizleri sonucu ortaya çıkan kalp yetersizliğinde de, EECP tedavisinin hastaları yeniden yaşama döndürdüğünü ve maliyeti en düşük tedavi olduğunu belirtti.

Ülkemizde kalp hastalarını, ileri teknoloji ürünü ve yüksek maliyetli yöntemlerle tedavi etmenin daha rağbet gördüğünü vurgulayan Prof. Avcı, “Birçok kardiyoloji merkezi büyük yatırımlarla ileri teknoloji ürünü ve maliyetli yöntemleri uygulamaya sokmakta, özel sigortalar ve diğer sağlık kurumları ile de bu yöntemler için anlaşma yapılmaktadır” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder