6 Ağustos 2014 Çarşamba

Farelere Ödül!

Filipinler'in bir şehrinde, bir yetkilinin bugün belirttiğine göre öldürülen fare başına ödül dağıtılıyor, bunun amacı ise kemirgenlerin idrarından yayılan ölümcül bir salgının önüne geçmek.  
Olongapo şehri sakinleri yakaladıkları ve öldürdükleri her yetişkin fare için 10 peso (23 sent), yavru fareler için beş peso alıyorlar. Şehrin Sağlık Yöneticisi Jaime Alcano, bunun amacının sıtmayı önlemek olduğunu belirtti. Olongapo Belediye Başkanı Rolen Paulino'nun bu kampanya fikrini ortaya attığı söyleniyor.

Geçen hafta başlayan ve bir ay sürecek olan kampanya süresince şehir sakinlerinin 44 fare öldürdüğü kaydedildi. Başkan Paulino şu açıklamayı yaptı: "Kampanyamızın başarısı sadece yakalana fare sayısına bağlı değil. Bu, sadece bizim farkındalık çalışmamızın bir parçasını oluşturuyor."

Sıtma, Filipinler'in birçok bölümünde yıllık sel olduğu dönemlerde yaygınlaşan bir hastalık. İnsanlar sel sularında yürürken ya da vücutlarında bir kesiğe bu su değince bile bu hastalığa yakalanabiliyorlar. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre enfeksiyona yakalanan insanların %5'i ila %30'u yaşamlarını yitiriyorlar.

Alcano, Olongapo'daki tüm öğretmenlere hastalığa yakalanılmaması için yapılması gerekenleri anlatan seminerler düzenleyeceğini, böylelikle de öğrencilere bu bilgilerin aktarılacağını söyledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder